ammattiviljely

Ohralajikkeet

VANILLE – Saksalaisen Breunin jalostama, erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajike. Satoisuus on 18 % korkeampi verrattuna Tippleen vaikka on 2 pv aikaisempi kuin Tipple. Lajike on menestynyt hyvin savimailla ja multamailla. Karkeilla kivennäismailla 22 % sadonlisä ja savimailla 15 % sadonlisä Tippleen verrattuna. Erittäin hyvä laonkestävyys, lako vain 2 prosenttia! Menestynyt erittäin hyvin happamilla mailla. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2017. Lajikekuvaus.

AVALON – Saksalaisen Breunin jalostama, erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajikelajike. Täysjyvä-% omaa luokkaansa! Lajike on menestynyt hyvin karkeilla kivennäismailla ja savimailla. Erittäin hyvä laonkestävyys. Se on täysin härmän kestävä, verkko- ja rengaslaikkua esiintyy Avalonilla vähän. Hyvät mallastus- ja prosessiominaisuudet, hyväksytty mallasohraksi mm. Saksassa. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2016. Lajikekuvaus.

KWS SPECTRA Saksalaisen KWS Lochowin jalostama uusi kaksitahoinen ohralajike. Korkea sadontuottokyky. Erittäin hyvä laonkestävyys. Menestyy erittäin hyvin karkeilla kivennäismailla, mutta myös savi- ja liejusavimailla. KWS Spectra on täysin härmän kestävä, hyvä kestävyys verkko- ja rengaslaikkua vastaan. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2016. Lajikekuvaus.

RUSALKA – Aikainen ja satoisa kaksitahoinen uutuuslajike. Korkea 1000 jyvän paino. Lajike on menestynyt erityisesti savimailla. Verkkolaikkua esiintyy Rusalkalla vähän, mutta rengaslaikulle se on hieman arempi. Hyvät mallasominaisuudet. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

FORTUNA – Aikaisuudessa ja satoisuudessa RUSALKAN tasoa. Korkea 1000 jyvän paino. Hyvä laonkestävyys. Verkkolaikun verkkotyyppiä ja ohran tyvi- ja lehtilaikkua vastaan kestävyys on hyvä. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

CERBINETTA – Aikainen ja satoisa kaksitahoinen ohralajikeuutuus. Se on Tippleä satoisampi ja kolme päivää aikaisempi, erittäin lujakortinen ohra. Jyvän paino on Tipplen luokkaa. Lajike on täysin härmän kestävä ja verkkolaikun verkkotyypin kestävyys on erittäin hyvä. Hyväksytty mallasohralajikkeeksi mm. Itävallassa ja Slovakiassa. Hyväksytty Suomen kasvilajikeluetteloon 2014. Lajikekuvaus.

BARKE – Mallastamoiden ja panimoiden suosikkiohra meillä ja muualla. Isojyväinen, alhainen valkuaispitoisuus. Menestyy hyvin koko viljelyalueella. Mallastusominaisuudet, joita muut tavoittelevat. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2000 ja mallasohralajikkeeksi 2002. Lajikekuvaus.

SCARLETT – Kaksitahoinen mallasohra I-IIIe vyöhykkeille. Lyhytkortinen, hyvä hehtolitrapaino. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 1998 ja mallasohralajikkeeksi 1999. Lajikekuvaus.


Kauralajikkeet

BENNY – UUTUUS! Saksalaisen Nordsaatin jalostama, erittäin satoisa kauralajike. Mittarina olleeseen Akseliin verrattuna 16 prosentin sadonlisä. Lajike on menestynyt hyvin savi- ja multamailla. Savimailla 22 prosentin ja multamailla 26 prosentin sadonlisä verrattuna Akseliin. Kasvuaika 100 pv. Hyvä laonkestävyys, vain 20 %. Tjp 40,6 g ja hlp 55,6 kg. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty lajikeluetteloon 2017. Lajikekuvaus.

MOBY – Erittäin satoisa lajike. Satotaso parhaimmillaan II- ja III-viljelyvyöhykkeillä. Menestyy erinomaisesti karkeilla kivennäismailla, myös alhaisen intensiteetin viljelyssä. Suositellaan viljelyvyöhykkeille I-III. Hyväksytty lajikeluetteloon v. 2014. Lajikekuvaus.


Kevätvehnälajikkeet

SERTORI – Laadukas vihneellinen kevätvehnälajike. Kasvuajaltaan keskimääräistä hieman myöhäisempi. Erittäin lujakortinen. Laatuominaisuudet huippuluokkaa, korkea hehtolitrapaino ja valkuaispitoisuus. Sakoluku säilyy korkeana vaikeissakin kasvuolosuhteissa. Lajike soveltuu viljelyyn I- ja II-vyöhykkeellä sekä III-vyöhykkeen eteläosissa. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2010. Lajikekuvaus.


Ruislajikkeet

DANKOWSKIE AGAT – UUTUUS! Puolalaisen Dankon ruislajike. Erittäin satoisa ja talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Lajikkeen tuottama sato on lähes yhtä korkea kuin kokeissa olleiden hybridilajikkeiden sato. Etenkin Etelä-Suomessa se on ollut satoisin lajike hybridilajikkeet mukaan lukien. Sato yltää savimailla samalle tasolle kuin karkeilla kivennäismailla. Sakoluku on populaatiolajikkeiden paras. Lajikkeella on myös hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon ja Suomen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

AMILO Amilo on puolalaisen Dankon jalostama erittäin satoisa ja edelleen suosittu ruislajike. Amilo on tyypiltään populaatio- eli normaalityypin lajike. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 1995. Lajikekuvaus.

KIER – Satoisa normaalityypin ruis, erittäin lujakortinen lajike. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2005. Lajikekuvaus.

WALET  Satoisa ja lujakortinen syysruis. Satoisa puolalainen populaatiolajike. Lyhyt ja luja korsi. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2003. Lajikekuvaus.