ammattiviljely

Ohralajikkeet

VANILLE – Saksalaisen Breunin jalostama, erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajike. Satoisuus on 18 % korkeampi verrattuna Tippleen vaikka on 2 pv aikaisempi kuin Tipple. Lajike on menestynyt hyvin savimailla ja multamailla. Karkeilla kivennäismailla 22 % sadonlisä ja savimailla 15 % sadonlisä Tippleen verrattuna. Erittäin hyvä laonkestävyys, lako vain 2 prosenttia! Menestynyt erittäin hyvin happamilla mailla. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2017. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

AVALON – Saksalaisen Breunin jalostama, erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajikelajike. Täysjyvä-% omaa luokkaansa! Lajike on menestynyt hyvin karkeilla kivennäismailla ja savimailla. Erittäin hyvä laonkestävyys. Se on täysin härmän kestävä, verkko- ja rengaslaikkua esiintyy Avalonilla vähän. Hyvät mallastus- ja prosessiominaisuudet, hyväksytty mallasohraksi mm. Saksassa. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2016. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Hankkija

RUSALKA – Aikainen ja satoisa kaksitahoinen uutuuslajike. Korkea 1000 jyvän paino. Lajike on menestynyt erityisesti savimailla. Verkkolaikkua esiintyy Rusalkalla vähän, mutta rengaslaikulle se on hieman arempi. Hyvät mallasominaisuudet. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

FORTUNA – Aikaisuudessa ja satoisuudessa RUSALKAN tasoa. Korkea 1000 jyvän paino. Hyvä laonkestävyys. Verkkolaikun verkkotyyppiä ja ohran tyvi- ja lehtilaikkua vastaan kestävyys on hyvä. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro

CERBINETTA – Aikainen ja satoisa kaksitahoinen ohralajikeuutuus. Se on Tippleä satoisampi ja kolme päivää aikaisempi, erittäin lujakortinen ohra. Jyvän paino on Tipplen luokkaa. Lajike on täysin härmän kestävä ja verkkolaikun verkkotyypin kestävyys on erittäin hyvä. Hyväksytty mallasohralajikkeeksi mm. Itävallassa ja Slovakiassa. Hyväksytty Suomen kasvilajikeluetteloon 2014. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

BARKE – Mallastamoiden ja panimoiden suosikkiohra meillä ja muualla. Isojyväinen, alhainen valkuaispitoisuus. Menestyy hyvin koko viljelyalueella. Mallastusominaisuudet, joita muut tavoittelevat. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2000 ja mallasohralajikkeeksi 2002. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

SCARLETT – Kaksitahoinen mallasohra I-IIIe vyöhykkeille. Lyhytkortinen, hyvä hehtolitrapaino. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 1998 ja mallasohralajikkeeksi 1999. Lajikekuvaus.


Kauralajikkeet

BENNY – UUTUUS! – Saksalaisen Nordsaatin jalostama, erittäin satoisa kauralajike. Mittarina olleeseen Akseliin verrattuna 16 prosentin sadonlisä. Lajike on menestynyt hyvin savi- ja multamailla. Savimailla 22 prosentin ja multamailla 26 prosentin sadonlisä verrattuna Akseliin. Kasvuaika 100 pv. Hyvä laonkestävyys, vain 20 %. Tjp 40,6 g ja hlp 55,6 kg. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty lajikeluetteloon 2017. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro, Peltosiemen, Raisioagro

MOBY – Erittäin satoisa lajike. Satotaso parhaimmillaan II- ja III-viljelyvyöhykkeillä. Menestyy erinomaisesti karkeilla kivennäismailla, myös alhaisen intensiteetin viljelyssä. Suositellaan viljelyvyöhykkeille I-III. Hyväksytty lajikeluetteloon v. 2014. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Purolan kartano


Kevätvehnälajikkeet

SERTORI – Laadukas vihneellinen kevätvehnälajike. Kasvuajaltaan keskimääräistä hieman myöhäisempi. Erittäin lujakortinen. Laatuominaisuudet huippuluokkaa, korkea hehtolitrapaino ja valkuaispitoisuus. Sakoluku säilyy korkeana vaikeissakin kasvuolosuhteissa. Lajike soveltuu viljelyyn I- ja II-vyöhykkeellä sekä III-vyöhykkeen eteläosissa. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2010. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen


Syysruislajikkeet

DANKOWSKIE AGAT – Puolalaisen Dankon ruislajike. Erittäin satoisa ja talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Etenkin Etelä-Suomessa se on ollut satoisin lajike hybridilajikkeet mukaan lukien. Sato yltää savimailla samalle tasolle kuin karkeilla kivennäismailla. Sakoluku on populaatiolajikkeiden paras. Lajikkeella on myös hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon ja Suomen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro, Peltosiemen, Tilasiemen

DANKOWSKIE GRANAT – UUTUUS! – Puolalaisen Dankon ruislajike. Lajike on sadonkorjuuvuotena 2019 toista vuotta virallisissa lajikekokeissa. Lajike on myös lisäysviljelyssä toista vuotta. Siementuottaja sai Loimaalla Dankowskie Granatin keskisadoksi 7 570 kg/ha. Lajike on siis erittäin satoisa ja haastaa hybridilajikkeet sadontuottokyvyssä. Se on myös  talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Sato yltää savimailla samalle tasolle kuin karkeilla kivennäismailla. Sakoluku on populaatiolajikkeiden paras. Lajikkeella on myös erittäin hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky. Kestää myös erittäin hyvin lumihometta. Hyväksytty EU:n kasvilajikeluetteloon vuonna 2018 ja haetaan Suomen kasvilajikeluetteloon 2020. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

DANKOWSKIE TURKUS – UUTUUS! – Puolalaisen Dankon ruislajike. Lajike on sadonkorjuuvuotena 2019 toista vuotta virallisissa lajikekokeissa. Lajike on lisäysviljelyssä ensimmäistä vuotta. Lajike on erittäin satoisa ja haastaa hybridilajikkeet sadontuottokyvyssä. Koevuotena satotaso jäi joidenkin koepaikkojen kohdalla alhaiseksi ja julkistettu satotaso ei pärjännyt muille Dankowskie sisarlajikkeille. Tälle vuodelle odotetaan erinomaista satotasoa, sillä tähkät ovat erittäin pitkiä. Se on myös  talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Sakoluku on populaatiolajikkeiden parhaimmistoa. Lajikkeella on myös erittäin hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky kuten Granatillakin. Kestää myös erittäin hyvin lumihometta. Hyväksytty EU:n kasvilajikeluetteloon vuonna 2018 ja haetaan Suomen kasvilajikeluetteloon 2020. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen, Hankkija


Kevätruisvehnälajikkeet

PUZON – UUTUUS! Puolalaisen Dankon ruisvehnälajike. Erittäin satoisa ja viihtyvä lajike. lajike tuottaa isoja tasakokoisia jyviä. Lakoisuutta esiintyy jonkin verran, johtuen pitkästä korrenpituudesta. Lajiketta käytetään pääasiassa karjatiloilla kokoviljasäilörehun tekoon hyvien ruokinnallisten arvojensa vuoksi. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon 2016.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro, Tilasiemen