ammattiviljely

Ohralajikkeet

VANILLE – SUOMEN AIKAISIN JA SATOISIN MALLASOHRALAJIKE

Saksalaisen Breunin jalostama, erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajike. Satoisuus on 18 % korkeampi verrattuna Tippleen vaikka on 2 pv aikaisempi kuin Tipple. Lajike on menestynyt hyvin savimailla ja multamailla. Karkeilla kivennäismailla 22 % sadonlisä ja savimailla 15 % sadonlisä Tippleen verrattuna. Erittäin hyvä laonkestävyys, lako vain 2 prosenttia! Menestynyt erittäin hyvin happamilla mailla. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2017. Mallasohrastatus Suomessa 2021. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen, Viljelijän Avena Berner

AVALON – Saksalaisen Breunin jalostama, erittäin satoisa kaksitahoinen ohralajikelajike. Täysjyvä-% omaa luokkaansa! Lajike on menestynyt hyvin karkeilla kivennäismailla ja savimailla. Erittäin hyvä laonkestävyys. Se on täysin härmän kestävä, verkko- ja rengaslaikkua esiintyy Avalonilla vähän. Hyvät mallastus- ja prosessiominaisuudet, hyväksytty mallasohraksi mm. Saksassa. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2016. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Hankkija

RUSALKA – Aikainen ja satoisa kaksitahoinen uutuuslajike. Korkea 1000 jyvän paino. Lajike on menestynyt erityisesti savimailla. Verkkolaikkua esiintyy Rusalkalla vähän, mutta rengaslaikulle se on hieman arempi. Hyvät mallasominaisuudet. Hyväksytty Suomen viralliseen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

CERBINETTA – Aikainen ja satoisa kaksitahoinen ohralajikeuutuus. Se on Tippleä satoisampi ja kolme päivää aikaisempi, erittäin lujakortinen ohra. Jyvän paino on Tipplen luokkaa. Lajike on täysin härmän kestävä ja verkkolaikun verkkotyypin kestävyys on erittäin hyvä. Hyväksytty mallasohralajikkeeksi mm. Itävallassa ja Slovakiassa. Hyväksytty Suomen kasvilajikeluetteloon 2014. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

BARKE – Mallastamoiden ja panimoiden suosikkiohra meillä ja muualla. Isojyväinen, alhainen valkuaispitoisuus. Menestyy hyvin koko viljelyalueella. Mallastusominaisuudet, joita muut tavoittelevat. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2000 ja mallasohralajikkeeksi 2002. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen


Kauralajikkeet

PROXY – UUTUUS! – Saksalaisen Nordsaatin jalostama, todella satoisa kauralajike. Mittarina olleeseen Akseliin verrattuna 22 prosentin sadonlisä. Lajike menestyy hyvin kaikilla maalajeilla. Kasvuaika 102,9 pv. Erittäin hyvä laonkestävyys, vain 8,6 %. Tjp 44,7 g ja hlp 55,5 kg. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Haetaan lajikeluetteloon 2021. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Hankkija

BENNY – UUTUUS! – Saksalaisen Nordsaatin jalostama, erittäin satoisa kauralajike. Mittarina olleeseen Akseliin verrattuna 18 prosentin sadonlisä. Lajike on menestynyt hyvin varsinkin savi- ja eloperäisillä mailla.  Kasvuaika 102,7 pv. Hyvä laonkestävyys, vain 17,1 %. Tjp 40,3 g ja hlp 55,2 kg. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-III. Hyväksytty lajikeluetteloon 2017. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro, Peltosiemen


Kevätvehnälajikkeet

SERTORI – Laadukas vihneellinen kevätvehnälajike. Kasvuajaltaan keskimääräistä hieman myöhäisempi. Erittäin lujakortinen. Laatuominaisuudet huippuluokkaa, korkea hehtolitrapaino ja valkuaispitoisuus. Sakoluku säilyy korkeana vaikeissakin kasvuolosuhteissa. Lajike soveltuu viljelyyn I- ja II-vyöhykkeellä sekä III-vyöhykkeen eteläosissa. Hyväksytty kasvilajikeluetteloon 2010. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen


Kevätruisvehnälajikkeet

PUZON – Puolalaisen Dankon ruisvehnälajike. Erittäin satoisa ja viihtyvä lajike. Lajike tuottaa isoja tasakokoisia jyviä. Lakoisuutta esiintyy jonkin verran, johtuen pitkästä korrenpituudesta. Lajiketta käytetään pääasiassa karjatiloilla kokoviljasäilörehun tekoon hyvien ruokinnallisten arvojensa vuoksi. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon 2016. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro, Tilasiemen

SANTOS – UUTUUS! Puolalaisen Dankon ruisvehnälajike.Hyvin satoisa lajike, keskisato SGN omissa kokeissa 6 425 kg/ha. Lajike tuottaa isoja tasakokoisia jyviä. Hyvä laonkesto. Lajiketta käytetään pääasiassa karjatiloilla kokoviljasäilörehun tekoon hyvien ruokinnallisten arvojensa vuoksi. Hieman arka ruosteelle. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon 2019. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Hankkija


Syysruislajikkeet

DANKOWSKIE AGAT – Puolalaisen Dankon ruislajike. Erittäin satoisa ja talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Etenkin Etelä-Suomessa se on ollut satoisin lajike hybridilajikkeet mukaan lukien. Sato yltää savimailla samalle tasolle kuin karkeilla kivennäismailla. Sakoluku on populaatiolajikkeiden paras. Lajikkeella on myös hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon ja Suomen kasvilajikeluetteloon 2015. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Lantmännen Agro, Peltosiemen, Tilasiemen

DANKOWSKIE GRANAT – UUTUUS! – Puolalaisen Dankon ruislajike. Siementuottaja sai Loimaalla Dankowskie Granatin keskisadoksi 7 570 kg/ha. Lajike on siis erittäin satoisa ja haastaa hybridilajikkeet sadontuottokyvyssä. Se on myös  talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Sato yltää savimailla samalle tasolle kuin karkeilla kivennäismailla. Sakoluku on populaatiolajikkeiden paras. Lajikkeella on myös erittäin hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky. Kestää myös erittäin hyvin lumihometta. Hyväksytty EU:n kasvilajikeluetteloon vuonna 2018 ja Suomen kasvilajikeluetteloon 2020. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen

DANKOWSKIE TURKUS – UUTUUS! – Puolalaisen Dankon ruislajike. Lajike on erittäin satoisa ja haastaa hybridilajikkeet sadontuottokyvyssä. Turkus on myös  talvenkestävyysominaisuuksiltaan hyvä lajike. Sakoluku on populaatiolajikkeiden parhaimmistoa. Lajikkeella on myös erittäin hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky kuten Granatillakin. Kestää myös erittäin hyvin lumihometta. Hyväksytty EU:n kasvilajikeluetteloon vuonna 2018 ja Suomen kasvilajikeluetteloon 2020. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen, Hankkija


Syysohralajikkeet

KWS KOSMOS – HUIPPU-UUTUUS! Saksalaisen KWS:n jalostama lajike. Erittäin satoisa ja erittäin hyvä talvenkestävyys. Korsi on vahva. Lajikkeella on myös erittäin hyvä härmän ja ruskearuosteen vastustuskyky. Hyväksytty EU:n lajikeluetteloon 2014. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen, Hankkija


Syysvehnälajikkeet

ETANA – Saksalaisen DSV:n jalostama, erittäin satoisa, varma talvehtija ja korkeata valkuaista tuottava syysvehnälajike. Valkuaispitoisuus 12, 1 % ja sakoluku 337. Yhtä satoisa kuin valtalajikkeet Ceylon ja Magnific. Lajike on menestynyt hyvin karkeilla kivennäismailla ja savimailla. Erittäin vahva korsi, lako 8,4 prosenttia. Menestynyt hyvin virallisissa lajikekokeissa vyöhykkeillä I-II. Lajikekuvaus.

Siementä myyvät: Peltosiemen (On vielä lisäysviljelyssä, mutta kannattaa kysyä siementä kesällä 2021).