Vihannesviljely

Avomaan vihannesviljely

Olemme vakiinnuttaneet asemamme kotimaisessa vihannesviljelyssä avomaaviljelyn siementen luottotoimittajana. Kokemuksemme alasta on pitkä, sillä vihannesviljelyn siemenet ja istukassipulit ovat olleet valikoimissamme aina yrityksen perustamisesta lähtien.

Kaalin taimet

Olemme vahvasti mukana kotimaisten vihannes- ja juurestuottajien tuotantoketjussa. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita siemeniä, sekä tarkkaan valikoituja alan erikoiskoneita. Asiakkaiden kysymyksiin ja tarpeisiin on vastaamassa ammattitaitoinen henkilökuntamme, joka huomioi aina asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Keskitymme kahteen toisiaan tukevaan siemenjalostajaan, joka lisää lajiketietämystä ja helpottaa viljelijän lajikevalintaa. Viljelijöillä onkin käytössään edustamiemme siementoimittajien koko laaja tuoteskaala.

Tuotekategoriat

Kaalipelto

Avomaavihannesten siemenet

Olemme valinneet avomaavihannesten siemenet yhdessä päämiestemme kanssa, ottaen huomioon lajikevalinnoissa Suomen haasteelliset olosuhteet. Lajikkeisiin pääset tutustumaan lataamalla siemenluettelon alla olevasta linkistä.

Hernelavat

Silpoydinherneet

Palkoina kerättävien silpoydinherneiden siemenet ovat kuuluneet maahantuontiohjelmaamme jo vuosikymmeniä. Toimitamme herneitä jälleenmyyjille ympäri maan. Lue edustamistamme siemenistä lisää oheisesta esitteestä. 

Istukassipulit ja talvivalkosipuli

Istukassipulivalikoimamme on huolellisesti koottu hollantilaisen Broer B.V:n ja englantilaisen ESC:n (English Set Company) valikoimista. Syksyllä istutettavaa talvivalkosipulia tuomme Ranskasta. Tutustu sipulivalikoimaamme lataamalla oheinen esite. 

Vetopussi

Saneerauskasvien siemenet

Saneerauskasveilla voidaan vähentää ankeroisten määrää ja pienentää maalevintäisten kasvien tautipainetta. Saneerauskasvit ovat yleensä erilaisia sinappikasvijalosteita sekä rehuöljyretikkaa. Parhaat hyödyt saneerauskasveista on saatu vihannesten, perunan ja sokerijuurikkaan viljelykierrossa, mutta ne soveltuvat myös muiden kasvien välikasveiksi. 

Vihannesten taimet

Maahantuomme Hollannissa kasvatettuja laadukkaita vihannesten pientaimia. Laaja valikoimamme kattaa kaikkien jalostajien saatavilla olevat lajikkeet. Istutusvalmiina toimitetavat taimet ovat varteenotettava vaihtoehto mm. kaalien, salaattien, purjojen ja muiden esikasvatettavien kasvien viljelyyn.

Vihannesviljelyn erikoiskoneet

Siementen, sipulien ja taimien lisäksi maahantuomme myös vihannesviljelyyn soveltuvia erikoiskoneita, kuten erilaisia haroja ja kylvökoneita. Koneet räätälöidään jo tehtaalla vastaamaan tilan tarpeita. Lue lisää vihannesviljelyn erikoiskoneista alla olevasta linkistä. 

Milla Lehiö – kaalimaan kasvatti

Milla Lehiö – kaalimaan kasvatti

Milla on kotoisin Itä-Suomesta, Rantasalmelaiselta vihannestilalta. Vaikka Milla opiskelikin insinööriksi ja vannoi nuorena, ettei ikinä viljele mitään, viljely on aina ollut vahvasti läsnä elämässä. Millalla on vuosien kokemus golfkentältä, 12 vuoden kokemus kauppapuutarhan yrittäjänä ja tietysti koko elämän kokemus vihannestilalta.

Milla toimii S.G. Niemisellä vihannesviljelyn tuotepäällikkönä.  

 

044 069 5254
milla.lehio@sgn.fi