Kauppa ja kuluttajat asettavat nykypäivän vihannesviljelijälle korkeat vaatimukset myymiensä ja käyttämiensä tuotteiden suhteen. Myös tuotantoalueet, ilmasto, maalajit ym. asettavat omat vaatimuksensa. Näihin kaikkiin vaatimuksiin pitää kasvinjalostajan ja siementuottajan pystyä vastaamaan.

Vihannesviljely

Olemme keränneet yhdessä päämiestemme kanssa houkuttelevan kokonaisuuden Suomen olosuhteisiin soveltuvia lajeja ja lajikkeita. Kaalinsiemenissä olemme keskittyneet pitkäaikaisen päämiehemme Hazeran (aik. Nickerson-Zwaan) ammattilajikkeisiin, joilla on Suomessa pitkä historia. Toisen yhteistyökumppanimme Vilmorinin  valikoimista tärkeimmät kasvit ovat porkkana (yli 50 % markkinaosuus Nantes -tyypin porkkanassa maailmanlaajuisesti) ja pensaspapu (teollisuustuotannossa). Muita merkittäviä kasveja ovat mm. erityyppiset salaatit ja tomaatit. Istukassipulivalikoimamme on koottu Hollantilaisen Broer B.V ja Englantilaisen ESC (English Set Company) valikoimista. Syksyllä istutettavaa talvivalkosipulia tuomme Ranskasta. Tästä voit tutustua kauden 2022 valikoimaan. Ja tästä voit ladata Aleksi Kärnän laatiman valkosipulinviljelyoppaan.

Saneerauskasvit

Vihannesten siementen lisäksi valikoimissamme on saneerauskasvien siemeniä. Saneerauskasveja on viljelty Suomessa vasta muutamien vuosien ajan. Saneerauskasvien viljelystä on etua, koska ne parantavat maan rakennetta ja laskevat kasvitauti- ja tuholaispainetta. Esimerkiksi Contra -rehuöljyretikalla ja Veto -valkosinapilla voidaan vähentää maassa olevien ankeroisten määrää ja sama kasvi toimii myös maata desinfioivana biofumikaatiokasvina. Molemmat kasvit ovat myös hyväksyttyjä viherlannoituskasveiksi.

Kameraohjatut riviväliharat

Integroidun kasvinsuojelun (IPM-integrated Pest Management) periaatteet astuivat voimaan 1.1.2014. Yhdeksi erittäin tärkeäksi vaihtoehdoksi torjunta-aineille tulee mekaaninen rikkakasvien torjunta. Mekaaniseen rikkakasvitorjuntaan löytyy S.G. Niemiseltä oivana vaihtoehtona Garfordin valmistamat kameraohjatut harat. Haran avulla voidaan suurikin ala harata nopeasti ja tarkasti. 20 km/h ajonopeudessa kuljettajan tekemät virheet korjaantuvat haran kameraohjauksella. Harat räätälöidään tehtaalla valmiiksi tilan tarpeet huomioon ottaen. Tutustu Garfordin haroihin tarkemmin: http://www.garford.com. Tai lataa esite: Garford Robocrop_Esite

Hak Schoffeltechniek

Mikäli kameraohjaus ei ole tarpeellinen ominaisuus tarjoamme myös muita haratyyppejä hollantilaisen HAK Schoffeltechniek yrityksen valmistamina. Näihin voit tutustua sivulla: http://haknl.com/en/