vihannesvljely-siemenet

Limagrain Group

Edustamme ranskalaiseen Limagrain-Group:iin kuuluvia, Hazera ja Vilmorin, vihannesten jalostajia. Limagrain on eräs suurimpia kasvinjalostukseen keskittyneitä yrityksiä maailmassa. Yrityksen omistajina toimivat pääosin ranskalaiset viljelijät, joten yrityksen arvot ja odotukset ovat hyvin lähellä myös suomalaista viljelijää. Jalostuksessa pääpaino on vihannesten- ja viljansiemenissä, joissa yrityksellä on maailmanlaajuisesti merkittävä markkinaosuus.

Hazera

Hollantilaisen Nickerson Zwaanin historia alkaa vuodesta 1887, jolloin veljekset Andries ja Rijkert Zwaan perustivat A.& R. Zwaan-nimisen siemenliikkeen. Vuodesta 1990 Nickerson Zwaan on ollut osa Limagrain-Groupia. Vuosien varrella toimita on kansainvälistynyt ja jalostajan lajikkeet ovat hyvin tunnettuja myös suomalaisten vihannesviljelijöiden keskuudessa. Nickerson Zwaan on ollut S.G. Nieminen Oy:n päämies ja tärkeä yhteistyökumppani vuodesta 1994 lähtien. Vuonna 2008 Nickerson Zwaan ja israelilainen Hazera Genetics yhdistyivät ja myöhemmin, vuonna 2014 Nickerson Zwaan päätti ottaa käyttöön nimen Hazera.  Lisätietoa Hazeran lajikkeista löytyy jalostajan kotisivuilta: www.hazera.com.

Vilmorin

Vilmorinin on maailman vanhin vihannesten jalostaja ja sen historia juontaa juurensa vuoteen 1742. Tämän yli 270 -vuotisen historiansa aikana Vilmorin on muodostunut erääksi alansa merkittävimmäksi toimijaksi maailmassa. Vihannesten jalostuksen lisäksi Vilmorin on erikoistunut myös puun taimien jalostamiseen ja tuotantoon. Vilmorin markkinoi 35 eri vihanneskasvin siemeniä. Lajikkeita on yli 500 ja joka vuosi esitellään keskimäärin 30 uutta lajiketta ammattiviljelyyn.

Tärkeimmät Vilmorinin jalostamat kasvit ovat porkkana (yli 50% markkinaosuus Nantes -tyypin porkkanassa maailmanlaajuisesti) ja pensaspapu (teollisuustuotannossa). Muita merkittäviä kasveja ovat mm. eri tyyppiset salaatit ja tomaatit. Lisätietoa Vilmorinin lajikkeista löytyy jalostajan kotisivuilta: vilmorinmikado.com

Siemenluettelo 2023

Monia muita hyviä esimerkkejä onnistuneesta jalostustyöstä löydät lisäksi siemenluettelostamme. Kaikkien näiden takana ovat Hazera ja Vilmorin.